Tapijttegels in renovatie

Tapijttegels zijn de betere keuze i.f.v. een goede akoestiek.

In renovatieprojecten van beurelen was de trend van de laatste 10 jaar te werken met voornamelijk strakke en harde materialen.

Veel glas met harde ondervloeren zoals epoxy, polierbeton of laminaat. Terecht want deze materialen zorgen voor een eigentijdse look en zijn bovendien eerder makkelijk in onderhoud. Maar anderzijds ging dit soms ten koste van het akoestisch binnencomfort, wat dan soms diende gecorrigeerd te worden met akoestische oplossingen zoals baffles, panelen en totems.

 Zo lijken “zachtere” materialen nu toch meer terug te komen: deze zijn warmer en bieden een beter akoestisch comfort. Bovendien zijn de mogelijkheden naar uitstraling en look eindeloos. 
Als vloerbekleding bieden bijvoorbeeld tapijttegels vele voordelen. Een van de grootste voordelen van tapijttegels is de grote flexibiliteit die er mogelijk mee is. Raakt er een keer een tegel beschadigd? Of komt er een vlek op? Een tegel kan gemakkelijk vervangen worden en de vloer is vervolgens weer als nieuw.

Ook variëren van de stijl in het kantoor is nog nooit zo gemakkelijk geweest door het grote aanbod van verschillende types en kwaliteiten en hun onderlinge combinaties.. Door enkel een aantal tegels te vervangen door een andere kleur creëert u al een geheel nieuwe uitstraling.

Belangrijkste voordeel is misschien wel dat tapijttegels per definitie geluiddempend zijn en dit resulteert in een ideaal akoestisch comfort voor kantoorruimtes. Ook het onderhoud ervan is zeer eenvoudig geworden: stofzuigen met een professionele stofzuiger is voldoende!