Gyproc plafonds

Een plafond in gyproc of gipsplaat is bij renovatie of nieuwbouw vaak de eerste en ook terechte keuze, onder andere omwille van de strakke esthetiek, de mogelijkheid tot isolatie en een relatief laag kostenplaatje. Gyproc plafonds hebben hun degelijkheid ruim bewezen en maken met hun hoge afwerkingsgraad een interieur af! Neem daarbij de karakteristieken van brandwerendheid (RF gipsplaten of roze gyproc), akoestiek (soundblock gipsplaten of paarse gyproc) en mogelijkheid tot gebruik in vochtige ruimtes (WR gipsplaten of groene gyproc)… Durf gerust ook te denken aan gebogen plafonds om uw interieurdromen waar te maken. Plafonds in gipsplaten of gyproc kunnen op verschillende manieren opgebouwd worden afhankelijk van de toepassing en vereisten op de werf. Zo zullen afgehangen plafonds, met rechtstreekse bevestiging of met PlaGyp structuur, vaak gebruikt worden voor grotere overspanningen en bijvoorbeeld ook voor het mooi afwerken en isoleren van zolders en schuine daken. In sommige andere toepassingen zoals een klassiek verlaagd plafond, wordt dan geopteerd voor een snel te plaatsen, vrijdragend gyprocplafond in gipsplaten, waarbij veelal met metal studs wordt gewerkt. Reken op onze expertise om u hierbij correct te adviseren! En bij uitvoering: een onberispelijke plaatsing en afwerking van uw gipsplaten of gyproc plafond!

Systeemplafonds

In kantooromgevingen, scholen, technische ruimtes of een meer industrieel kader, zijn systeemplafonds vaak een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor gyproc plafonds. Naast een veelal beduidend lagere kost door onder andere de zeer snelle plaatsing ervan, bieden systeemplafonds ook het voordeel van flexibiliteit, modulariteit en uitwisselbaarheid: de weggewerkte technieken (elektriciteit, ventilatie, loodgieterij) blijven ook achteraf perfect bereikbaar voor onderhoud, en na-isolatie (of akoestische dammen) of een creatieve en flexibele inwerking van lichtpunten wordt kinderspel. Onderhoudsvriendelijkheid is een bijkomende troef. Een systeemplafond wordt opgebouwd uit verstelbare hangers, plafond- en randprofielen en plafondplaten of -tegels, toepasbaar op nagenoeg alle ondergronden. De afwerkingsmogelijkheden zijn onbeperkt door het grote aanbod in verschillende types en kleuren plafondtegels en profielen; van louter functioneel tot strak, hedendaags design. Ook een verdoken of onzichtbare structuur behoort tot de mogelijkheden van een systeemplafond.

Specifieke voordelen zijn verder nog het brandveilige karakter en ongebreidelde mogelijkheden om een optimaal akoestisch comfort te scheppen door zowel geluidsabsorptie (akoestische correctie) als geluidsisolatie (akoestische isolatie).

Net als onze gyproc plafonds, zetten wij al onze systeemplafonds uit met lasertechnologie.

Heeft u vragen of een concreet project?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Troeven Gyproc plafonds

Troeven Systeemplafonds